Pages

Thursday, June 23, 2011

Chả Trứng



Vật Liệu (Ingrediens):
1 lb thịt xay (ground pork) 6 cái trứng (save 2 lòng đỏ lại trét mặt chả) (egg, save 2 eggs york to brush on the top of the Chả Trứng)
1 ít bún tàu ngâm mềm cắt nhỏ để ráo (dried bean thread)
5 tai nấm mèo (cut dried woodear mushroom)
3 tép hành lá băm phần trắng gốc hành and cắt nhỏ lá xanh luôn (Scallion (white part only), minced)
3 tép tỏi băm (garlic, minced) 
1/4 hành tây, bằm nhỏ (small onion, chopped)Tiêu (Pinch of black pepper)
1 tbsp nước mắm (fish sauce)
1 tbsp bột nêm (vegetable seasoning (substitute for MSG)
1 tbsps đường (sugar)



Cách Làm (Direction):

  • Ngâm bún tàu, xắt khúc nhỏ.
  • In a small bowl add in the bean thread and hot water until tender, then strain, dry and mince.
  • Ngâm nấm mèo cho mềm, bằm nhỏ.
  • Dip the dried woodear mushroom in hot water for 30 minutes until soft, strain, dry and mince.
  • Trộn đều hết tất cả nguyên liệu trên. Nêm vừa ăn theo khẩu vị.
  • In a big bowl add the ingredients in: eggs, minced bean thread, minced woodear mushroom, ground pork, salt, blacker, minced top scallion, minced garlic, chopped onion, fish sauce, vegetable seasoning, and sugar then mix/stir well.
  • Cho hh vào khuôn hấp 20-30 phút
  • Cho vào oven preheat 400F. Cho khay chả trứng vào cái khay to có ít nước trong đó (dạng bathing baking đó) Bake cở 30 mins là done. Xiên tăm vào không dính là chả trứng đã chín. Nhớ canh đừng over baked chả trứng sẽ bị khô mất ngon. 
  • Pour battle into a small steamer tray (enough to make a pie of 1 inch thick). Use a steamer and steam for 20-30 minutes or bathing baking at 400F for 30 minutes until insert a toothpick to come out clean. (Do not over cook the pie, it will be dried)
  • Sau khi chả chín thì tắt lò, trét lòng đỏ lên mặt chả để trong oven thêm vài phút nữa là done.
  • Now brush the eggs york on top of the pie and put it back to the oven and turn the oven off. If steam, steam for 5 more minutes.








No comments:

Post a Comment