Pages

Thursday, June 2, 2011

Banana bread - Vietnamese & English

Vât Liệu:


- 3 quả trứng lớn
- 2 cups bột mì
- 1 tsp baking soda
- 1/8 tsp muối nhuyễn
- 8tbsp [1 stick] bơ mềm (Do NOT melt butter, leave butter out so it can be soft enough to cream with sugar)
- 2/3 cup đường (Use half white sugar and half brown sugar)
- 1 1/2 cup đầy chuối dầm  (5 trai chuối chín)
- 1/2 cup walnut băm nhỏ [or có thể thay bằng nhiều loại hạt khác
- 1/2 cup sour cream 

Cách làm:
Dùng 1 cái nĩa và tán nhuyễn chuối.Chuối phải được tán thật mịn để có thể hoà trộn đều vào hỗn hợp.Chuối chín rục sẽ mang lại hương vị đậm đà,mùi thơm và vị ngọt cho bánh,cộng thêm nó sẽ dễ tán mịn hơn chuối vừa chín.
- Đánh bông bơ với đường.
- Trứng đánh tan cùng vanilla & almond extract. Rây bột, baking powder & muối thật mịn.
- Với máy đánh trứng vẫn đang chạy, chỉnh xuống low speed, rót từ từ trứng, sour cream vào và đánh tới khi trứng hoà đều vào hỗn hợp bơ đường. Tắt máy
- Cho chuối đã nghiền vào hỗn hợp và trộn đều



- Cho bột và hạt walnut vào hỗn hợp,trộn vưà đều là ngừng,không trộn quá lâu.

- Hỗn hợp sau cùng sẽ đặc sệt,nặng và hơi lợn cợn

- Cho hỗn hợp vào khuôn loaf đã quét bơ,dàn phẳng mặt & đưa vào lò nướng 350 độ F





Notes:
Do not use Breakstone’s sour cream. Use Daisy.
Use half white sugar and half brown sugar
Do NOT melt butter, leave butter out so it can be soft enough to cream with sugar
Mash over ripe bananas, do not slice – Use 1 full cup of mash bananas.
Chocolate chips are optional.
Mini loaves take about 40 minutes to bake
Use baking soda (not baking powder)


Ingredients:

1/2 cup butter, melted
2/3 cup sugar (Use half white sugar and half brown sugar)
3 large eggs
2 cups all-purpose flour
1 tsp baking soda
1/8 salt
1/2 cup sour cream
1/2 cup chopped walnuts
1 1/2 cup (5 medium bananas)

Directions:

1) Preheat oven to 350 degrees F (175 degrees C). Grease a 9x5 inch loaf pan.
2) In a large bowl, stir together the melted butter and sugar. Add the eggs and vanilla, mix well. Combine the flour, baking soda and salt, stir into the butter mixture until smooth. finally, fold in the sour cream, walnuts, and bananas. spread evenly into the prepared pan.
3) Bake at 350 degrees F (175 degrees C) for 60 minutes, or until a toothpick inserted into the center of the loaf comes out clean. Cool loaf in the pan for 10 minutes before removing to a wire rack to cool completely.


Allrecipes


No comments:

Post a Comment