Pages

Friday, January 27, 2012

Japanese Cotton Cheesecake

Ngon! Ngon!

     * Đế bánh (crust):
- 145g bánh bích quy (biscuit
- 25g dừa vụn sấy (coconut powder)
- 90g bơ lạt (đun tan chảy = microwave) (butter)

- Cho bánh bích quy vào máy xay (food processor), xay nhuyễn. Sau đó cho dừa sấy + bơ chảy vào xay tiếp cho hỗn hợp mix thật đều nhau là ok.
(Put biscuit in the food processor blend, then add coconut power/flakes, and melted butter and continue mix until well blend).
- Đổ hỗn hợp trên vào khuôn – dàn đều & nén chặt hh xuống đáy khuôn. Sau đó, cho khuôn vào tủ lạnh. 
(Put the mixture in the baking pan - press the mixture tight. Then put the pan with mixture in the fridge.)

Vật Liệu (Ingredients:)
- 200g (7oz cream cheese / fromage à tartiner nature, room temperature)
- 80ml kem tươi (5.5 tbsp crème liquide or whole milk)
- 120g đường xây (3/4 cup caster sugar)
- 50g bột mì (1/2 cup all purpose flour)
- 16g bột bắp (5 tsp cornstarch)
- 40g bơ chảy (2 1/2 tbsp butter, room temperature)
- 5 trứng, tách riêng lòng đỏ lòng trắng, để nhiệt độ phòng (eggs separate, 
room temperature)

- 1/4 teaspoon cream of tartar 
- 1cf nước cốt chanh (1tsp lime or lemon juice)



    Directions:

    1. Bật nóng lò với nhiệt độ 350F. Preheat oven to 350 degrees.

    2. Thoa dầu vào khuông.  Spray a 9-inch cake tin with cooking oil spray.

    3. Đánh tan bơ và Cream cheese cho quyện đều nhau                                                                   Beat cream cheese and butter with milk to soften.


    4. Dùng phới đánh tan lòng đỏ, tiếp theo cho đường vào đánh tan rồi cho tiếp các chất lỏng vào đánh đều, sau cùng ray bột vào trộn thật đều.                                                                                       Add half of the sugar, egg yolks, stiff cornstarch and flour, and lime juice. Beat until smooth. 

    5. Lòng trắng trứng + bột tartar đánh cho nổi bọt rồi cho từ từ đường vào đánh đến khi được hỗn hợp bông cứng nhưng bóng mịn và đàn hồi (không đánh cứng quá hh sẽ bị khô)             Beat egg whites in a separate bowl until foamy. Gradually add remaining sugar and cream of tartar, beating on high speed until soft peaks form, about 8-10 minutes.

    6. Cho 1/3 phần lòng trắng vào hh lòng đỏ trộn cho đều, cho từ từ hh vào phần lòng trắng còn lại vào và dùng cây trộn bột trộn nhẹ nhàng từ dưới lên sao cho hỗn hợp quyện đều nhau mà vẫn bông xốp (không làm mạnh tay hh dễ bị xẹp hay chảy ra làm cho bánh bị chai xẹp   Gradually fold 1/3 of beaten egg whites into the cream cheese mixture, stirring gently. Gradually fold the whole cream cheese mixture back to the rest of beaten egg whites, stirring gently.


    7. Cho bột vào khuôn rồi làm cho trên mặt láng. 
    Pour into cake pan and smooth the surface. 



    8. Cho khuông bánh vào một cái khuông to hơn và cho nước sôi sao cho tới nứa khuông bánh. lò đã đạt nhiệt độ 350F, cho khuông bánh vào lò để ngăn cuối cùng, nướng khoảng 1 tiếng với nhiệt độ 320F là bánh chín. 
    Place cake pan into a larger roasting pan and place in lower rack of oven. Pour enough boil water into the roasting pan to come half way up the side of the cake pan. Bake  for 1 hour at 320F, until a pick inserted in the middle of the center comes out clean.





    9. Bánh chín lấy ra khỏi lò ngay rồi úp ngược xuống trên cái rack để bánh nguội và không bị xẹp. Sau đó lật khuôn lại và dùng dao tách thành bánh để lấy bánh ra.
    Take the cake pan out and put up side down on the rack to cool down and avoid the cake deflating


    You can eat like this, or you can put jam on top of it.



    Lớp phủ caramel:
    - 70gr (1/3 cup) đường (sugar)
    - 50ml (3 1/3 tbp) nước (water)
    - 2/3 tsp bột gelatin (gelatin)

    1) Ngâm gelatine với nước khoảng 20 phút cho mềm. 
    (mix gelatin with water for 20 minutes)

    2) Đường chưng thành caramel, rồi đổ gelatin cùng nước vào caramel, đun tan hết gelatine là được. Để nguội bớt rồi đổ lên mặt bánh.
    (Caramel sugar and water, then pour in gelatin with water in caramel, stir until gelatin dissolved. Let it cool down and glazing on the top of the cake.

    For the glazing/caramel:

    • tablespoons jam (Apricot or Strawberry)
    • 1/2 tablespoon water
    • Direction:

    • 1 Put the jam in a sauce pan with the water on a low heat and warm up until it's melted.

      2. Decorate strawberries, rasberries, blueberries, or any fruit you like.
    • 3. Then spread the glaze over the fruit on top of the cake.
    • Note: If the surface becomes too dark while baking cover with a piece of tin foil, but be careful not to open the oven door until it has been in the oven for at least 20 minutes.

    No comments:

    Post a Comment